Синдром на неуспешно лечение на гърба

Спиналната хирургия не винаги е отговорът за вашата болка в кръста

Нека разгледаме и разберем защо?

РЕЗУЛТАТ ОТ ИСТИНСКИЯ ЖИВОТ в моята практика и също наблюдаван при много специалисти по MSK, които се занимават с пролотерапия, се знае, че около 70% от болката в долната част на гърба НЕ идва от гръбначния стълб, а от сакралната илиачна област.

Тези пациенти, страдащи от хронична болка в кръста са склонни да отидат при своя лекар за помощ или друг специалист. Всички те правят много различни диагностични тестове (ЯМР, рентгенови снимки и т.н.), които също могат да покажат патология на кръста. Проблемът е, че много пъти гостуващият лекар не прилага щателно клинично посещение, за да му помогне да разбере, че може би тези пациенти всъщност не се нуждаят от операция на гръбначния стълб или може да нямат проблем с гръбначния стълб.

Е, клиничните прегледи, които пролотерапевтичните лекари правят на пациентите с хронична болка в кръста, са много щателни и различни от много други.

Ето защо лекарите по пролотерапия могат да помогнат на много пациенти, които са имали СПЕЦИАЛНА СПИНАЛНА хирургия. Спиналната хирургия при пациенти с болка в кръста, включва премахване на поддържащи структури, като ламина, фасета или диск.

Тези структури, които могат да бъдат отстранени, или слети, отслабват тяхната спинална био-напрегнатост.

Това определено ще навреди на пациента, ако НЕ Е ФУНКЦИОНАЛНО НЕОБХОДИМО. Пролотерапия е инжекционна терапия, която се стреми да стабилизира структурите на гръбначния стълб чрез заздравяване на увреждане на меките тъкани, причинено от операцията или не фиксирано от операцията. Пролотерапията е инжекционна техника, която ускорява заздравяването на съединителните тъкани. Понякога хардуерната повреда може да бъде и страшна последица от синдрома на неуспешната хирургия на гърба.

Когато хроничната болка в гърба продължава след операция, някои лекари се надяват, че могат да помогнат на пациентите си с прости пролотерапевтични инжекции декстроза.

Ето актуализирано НОВО ИЗСЛЕДВАНЕ.

Някои се надяват да избегнат повторна операция и да разберат терапиите за регенерационни инжекции

В нови изследвания от май 2019 г. изследователи от Учебната и изследователска болница в Гюлхан, Центъра за практикуване на традиционна и допълваща медицина, Университета по здравни науки, Анкара, Турция, написаха в Европейски журнал за гръбначния стълб:

  • „Пациентите с хронична болка в кръста, които не реагират на консервативни методи на лечение, обикновено се подлагат на хирургически ревизионни операции и понякога нежелателно състояние, наречено синдром на неуспешна хирургия на гърба (FBSS), може да бъде неизбежно. По този начин декстрозата (пролотерапевтични инжекции) е един от регенеративните методи, придобили популярност при лечението на много мускулно-скелетни проблеми, и ние имахме за цел да представим и оценим резултатите от (пролотерапевтични инжекции) за лечение на FBSS.
  • Общо 79 пациенти със синдром на неуспешна хирургия на гърба, които са имали минимум 6 месеца симптоми и не са отговорили на 3 месеца консервативни методи между май 2014 г. и март 2016 г. “

Какво откри изследването?

  • Пролотерапевтични инжекции осигуряват значително облекчаване на болката и подобряване на оценките за увреждане.

Заключението на това изследване? Лекарите отчитат:

These results may be the first step giving a lead to an undiscovered field (of pain relief and spinal stability). This treatment method should be kept in mind for FBSS patients before giving a decision of revision surgery.”

  • „Тези резултати може да са първата стъпка, водеща до неоткрито поле (за облекчаване на болката и стабилност на гръбначния стълб). Този метод на лечение трябва да се има предвид за пациенти със Синдром на неуспешно лечение на гърба, преди да се вземе решение за ревизионна операция. „

Това, което показва това изследване е, че ако инжектирате пролотерапевтичен разтвор с декстроза в поддържащите меки тъканни структури на гръбначния стълб, което означава гръбначните лигаменти, сухожилия и фасции, има голям шанс пациентът с хронична болка след като е страдал от Синдром на неуспешно лечение на гърба, може да получи облекчение и укрепи гръбначния си стълб.